Çok tartışılan Özel İdare'ye ati arazi üzerine yüzde 7 pay karşılığı yapılacak 5 bin kişilik yurt inşaatı için Belediye, Özel İdare'nin çap başvurusuna 'altyapının kendileri tarafından yapılması' şartıyla olumlu yanıt verdi
Isparta'da devlet yurdu ihtiyacına yanıt vermek için Botanik Parkı arkasında Özel İdare'nin 100 dönümlük arazisine yüzde 7 pay karşılığı üç ayrı tapu arazisinde inşa edilecek 5 bin kişilik yurt inşaatı için Belediyeden istenen çapa (imar durum belgesi) onay çıktı. Belediye, alt yapı hizmetinin kendileri tarafından yapılmayacağını, ayrıca tapu devri sonrası çap için harç bedelinin alınacağını da yazısında belirtti.
BAŞKAN ALTYAPIYI GÖTÜRMEM DEMİŞTİ
Özel İdare arazisinin yüzde 7 karşılığı yurt için verilmesine en başından beri karşı çıkan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada alt yapı hizmeti götürmeyeceklerini açıkça söylemişti. Başkan Günaydın "Burada zikzaklı 16 km mesafe var. 5 bin kişilik yurdun altyapısının yapılması lazım. Burada beyler trilyonları götürecekler, belediye de 10-15 milyon lira para harcayacak. Belediyeyi de by pas edip devlet yatırım diye gösterip yasalara uydurup 1 lira dahi belediye harcı ödemeyecekler. Yüzde 7 ile bakire toprak , tarla bile vermiyorlar. İslamköy Ovası'ndan tarla alamazsın. Yüzde 7'yi derhal yükseltsinler. Elin oğlu yüzde 25 ile yapıyor da sen niye yapmıyorsun? Ben alt yapıyı yaptıktan sonra orası üniversitenin bitişiği oluyor. Bakir araziyi şehir yapıyorum. Kim yapıyor. Belediye Başkanı yapıyor. 5 bin kişilik yurt bu. Biz milletin parasını alıp milyonları oraya harcayacaksak,sizde yüzde 7 payla orayı veriyorsanız o zaman alt yapıyı da yapın" demişti.
30 MİLYON LİRADAN BAHSEDİLİYOR
İmar tadilatı ve diğer işlemler için Belediye'den gelen red teklifinden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay alan Özel İdare, çap alınması için Belediyeye başvurmuştu. Başvuruyu değerlendiren Belediye, altyapı hizmetinin karşı tarafça yapılması, ayrıca tapu devrinden çap başvurusu harcının da alınacağına ilişkin yazıyı gönderdi. Edinilen bilgilere göre söz konusu arazide alt yapı hizmeti için 30 milyon TL gibi bir ödeneğe ihtiyaç duyuluyor. Özel İdare imkanlarıyla bu hizmetin götürülüp götürülemeyeceği merak konusu.
PROJE BELEDİYEYE GELECEK
Bundan sonraki süreçte, yurt inşaatı yapacak olan firma proje hazırlayacak. Proje, Belediye'nin önüne gelecek. Projenin çapa, tekniğe, imar mevzuatına uygunluğuna bakılacak. Belediye, buna göre inşaat ruhsatı verecek.
YETKİ VERİLDİ
Öte yandan, Isparta Yatırım ve Yurt İşletme A.Ş , mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmaz üzerine 5 bin kişilik öğrenci yurdunun yapılması ile ilgili 12 Mayıs 2015 tarihinde imza edilen sözleşmenin 5.maddesi gereğince ifraz işlemi yapılan taşınmaz için Özel İdare'ye 7 milyon 15 bin TL'lik teminat mektubu verilmesi nedeniyle Şirket adına devredilecek olan taşınmazların tapuda tescil işlemlerinin yapılmasını istemişti. Bu talep üzerine Valilik, Isparta İl Özel İdaresi Öğrenci Yurdu ve Sosyal Tesis Yapımına ilişkin Kat Karşılığı Sözleşmesi ve işe ait şartnamenin ilgili hükümleri gereğince 3’e ifraz (tapu ayrıştırması) edilen taşınmazlardan 59 bin 915 m²’lik taşınmaz ile 30 bin 84 m²’lik taşınmazların Isparta Yatırım ve Yurt İşletme A.Ş. adına tapu müdürlüğünde yapılacak devir, şerh, ferağ ve diğer iş ve işlemleri için yetki verilmesini istedi. Meclis de MHP'li üyelerin şerhine rağmen, yetkiyi verdi.
GÜLSES
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.