YAS İLAN EDİLDİ
Manisa'nın Soma ilçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağında, önceki gün trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında yüzlerce işçi hayatını kaybetti. Yaşanan facia, Türkiye'yi derinden yaraladı. Facia sonrası ülke genelinde üç günlük yas ilan edildi. Isparta'da da tüm kutlamalar iptal edildi.
TÜM KONSERLER İPTAL
Yaşanan facia sonrası SDÜ'de 17. düzenlenen ve üç gün sürecek olan Bilim ve Bahar Şenlikleri kapsamında tüm eğlence ve konser programları iptal edildi. Türk-İş örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde bir hafta yas ilan etti. Isparta'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden taziye yağdı
Manisa'nın Soma ilçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen ve 200'ü aşkın kişinin öldüğü belirtilen maden faciası sonrası ülke genelinde üç günlük milli yas ilan edildi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada " Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir. Yas alameti olarak bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilecektir" denildi. Yas ilanıyla birlikte ilimizde de bayraklar yarıya indirildi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda resmi tören dışındaki tüm kutlamalar iptal edildi.
SDÜ'DE ŞENLİKLER İPTAL
Soma'da yaşanan facia nedeniyle SDÜ'de dün başlayan Bilim ve Bahar Şenlikleri kapsamında tüm konser ve eğlenceler iptal edildi. Dün akşam Beyazıt Öztürk, Bengü, Kubat, bugün Yüksek Sadakat, yarın da Murat Göğebakan ile Göksel'in konserleri iptal edildi. SDÜ Rektörü Hasan İbcioğlu, konser ve eğlencelerin böyle bir elim olay sonrası düzenlenmesinin mümkün olmadığını belirterek, bunun dışında bilimsel etkinliklerin süreceğini açıkladı. İbicioğlu, "Dün Soma'da meydana gelen maden ocağı kazasının ardından çok sayıda vatandaşımızın Hakkın rahmetine kavuştuğunu, derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyoruz. Tek dertleri geçim sağlamak olan bu işçilerimizin feci şekilde can vermeleri tarifsiz bir acıdır. Kazada hayatını kaybeden işçilerimize, Cenab-ı Hak'tan rahmet; geride kalan acılı ailelerine sabır ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülkemizde ve dünyada bir daha böyle acı olayların yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.
CAMİLERDE SELA OKUNDU
Soma'da maden ocağındaki yangında hayatını kaybedenler için Türkiye'nin tüm camilerinde sela okutuldu. Cuma namazından sonra vefat edenler için dua edilecek, cuma hutbesi de bu konuda olacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.