• BIST 106.843
  • Antalya 31 °C
  • Burdur 28 °C

YALÇIN'DAN BOMBA AÇIKLAMALAR

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, IGSİAD?ın ödül töreninde Lütfi Elvan?ın mevcut bakan gibi anons edilmesini ve Isparta?ya yönelik vaat vermesini eleştirdi. Açıklamasında ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen?e de yüklenen Yalçın, ?Başkan tarafsızlığını kaybetmiş? dedi

Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'nin geçtiğimiz gün düzenlediği Yılın Girişimci ve Başarılı İşadamları ödül töreninde yaşanan siyasi gerginlikle ilgili olarak MHP İl Başkanı İsa Yalçın ilk kez konuştu. Organizasyonun AK Parti'nin talepleri dışında hiç çalışılmamış bir program olduğunu dile getiren Yalçın, "Türkiye'nin bu sıkıntılı günlerinde yatırım yapmış kişilere bir vefasızlık olmasın diye salonu terketmedik" dedi.

Yalçın açıklamasında şunları söyledi;

IGSİAD'ın toplantısına davet edilirken bize toplantıda herhangi bir siyaset olmadığını söylediler. Kimin katılacağını sorduğumuzda Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'da gelecek dediler. Biz bu noktada kendisinin yasal olarak bakan olmadığını belirttik. Oraya katıldığımızda da Eski bakanın halen bakan gibi takdim edildiğini gördük. Programın belli kısımlarında salonu terk etmeyi dahi düşündük. Fakat Türkiye'nin bu sıkıntılı günlerinde yatırım yapmış kişilere bir vefasızlık olmasın diye sabırla bekledik.

ITSO'NUN BAŞKANI TARAFSIZLIĞINI KAYBETMİŞ

Programda ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in birikmiş sorunlarından bahsetmesinden beklenirken, kendisi hiç bu konulara girmeden, Isparta'nın hükümetten gayet memnun olduğunu belirtti. Konuşmasının iki tane yerinde de eski bakana, bakan olarak hitap etti. ve sayın bakanımızın 7 Haziran'dan sonrada aynı görevine devam edeceğini bilerek gibi bir ifade kullanmış olması ITSO'nun Başkanının tarafsızlığını kaybetmiş olduğunun göstergesidir.

KALP KRİZİ GEÇİRİYOR SANDIK, MEĞER...

Bu arada sayın ticaret odası başkanı konuşma yaparken bir anda sustu. Ben telaşlandım acaba bir kalp krizi mi geçiyor, beyin kanaması mı geçiyor diye. Yüksek sesle de söyledim, arkadaşlar bir bakın ne oldu diye. Sonra anlaşıldı ki kendisi konuşurken sayın bakanın telefonu çalıyor. Kendisi de sayın bakana saygısından dolayı o kadar hazirunun bulunduğu yerde anlamsızca susuyor, telefon konuşması bittikten sonra devam ediyor. Bizim bu şekilde tiyatral bir durumda bir şeyler yapmamız gerekiyor ama misafirler ve yatırımcılar olduğu için kalkıp gidemedik.

AKP'NİN TALEPLERİ DIŞINDA HİÇ ÇALIŞILMAMIŞ BİR PROGRAM

Antalya milletvekili adayı olan eski bakan konuşmasında sürekli hükümet olmuşlarda kendisi bakan olmuş gibi sürekli şunu yapacağız, şöyle olacak diye sanki şimdiye kadar hiç iktidar olmamış bir partinin adayı gibi konuşuyordu. Siyaset seviyesi iyice düşmüştü. Sayın Nuri Okutan ödül vermek için çağrılırken Isparta Valisi Vahdettin Özkan diye anons edildi. Kendiside ben Isparta valisi değilim, Ispartalı bir valiyim diye açıklama yapmak zorunda kaldı. Bizim gördüğümüz AKP'nin talepleri dışında hiç çalışılmamış bir program olduğu belli.

VALİ İKEN VALİ GİBİ KONUŞUYORDUK

Sayın Nuri Okutan sahneye çıktığında ‘Ispartalı uysal koyun değildir. Biz burada susuyorsak usul ve edep bildiğimizden susuyoruz' dedi. Bu konuşma diğer masalardan da alkışlandı. Biz bu noktadan sonra ayrılmak istediğimizde AKP'lilerin olduğu masaya yaklaştık. Sayın Okutan'a dün vali iken bunları neden söylemiyordun gibi tavırlar aldılar. Kendisi de dün vali iken vali gibi konuşuyorduk diye cevap verdi.

ISPARTA'DAN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR!

Isparta'da bir kilometre yol bile yapamayan iktidar partisi milletvekili kendisi söyler kendisi dinler. Onların bu milletin geri kalmışlığı ile ilgili Isparta'dan özür dilemesi gerekir. Onların döneminde Isparta'da bir tane fabrikamı açılmış, Isparta'ya yaptıkları makyajlarla mutlu oluyorlar. Bunun da karşılığını en yakın zamanda görecekler.

• Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.